Snygga badrum

Handdukstork

En handdukstork kan vara eldriven eller ha vattenburen värme

En handdukstork har många olika användningsområden och därför finns det väldigt många olika sorters handdukstorkar. Innan ni köper en handdukstork ska du bestämma hur stor handdukstork, både fysiskt men även effektmässigt ni behöver.

Modeller på handdukstorkar

Det finns många olika typer av handdukstorkar vad som kan vara bra är att ställa er följande frågor innan ni bestämmer er för en handdukstork.

 • Ska handdukstorken användas för att värma badrummet också?
 • Finns det vattenburen värme i närheten som göra att handdukstorken kan värmas av denna?
 • Ska handdukstorken drivas av el?
 • Ska det vare en fast eller vridbar handdukstork?
 • Ska handdukstorken sitta i ett hörn?
 • Hur många handdukar ska kunna värmas på handdukstorken samtidigt?


Prisskillnaden mellan att köpa de billigaste handuskstorkarna som har en enkel stickkontakt jämfört med de dyraste handdukstorkarna inklusive installation av vatten och el är mycket stor. Du kan ibland hitta en handdukstork för så lite som 295 kr och för att köpa och på en exklusiv handdukstork installerad kan ni vara tvunga att betala kring 20.000 kr.

Leverantörer av handdukstorkar

De större leverantörerna av handdukstorkar i Sverige är:

 • Dryson - Inriktade helt på handdukstorkar
 • Svedbergs - Är kanske störst i norden på handdukstorkar
 • Hafa - Har många prisvärda handukstorkar
 • Westerbergs - Är en pålitlig leverantör av badrumsinredning och handdukstorkar
 • PAX - Exklusiva men funktionella och smarta handdukstorkar

Handdukstorkar

Det finns handukstorkar i alla storlekar och former. En väldigt trevlig och bra handdukstork är stavmodellen som inte tar någon plats, ger varma och härliga handdukar samt skapar trevliga badrum. En större handdukstork kan ersätta det vanliga elementet på dessa kan ge många hundra watts värme.
Många som byggt om sitt badrum menar att den badrumsinredning som skapar den härligaste känslan är handdukstorken.

Dryson Corner handdukstork        Inspirerande färger på handdukstorkar från PAX        Stor handdukstork från Dryson - Climb        Smal och elegant handdukstor från Inr        Dryson Vattenburen handdukstork        Handdukstork från FM Mattsson som är vattenburen

Handdukstork för vattenburen värme

En vattenburen handdukstork kan placeras var som helst i badrummet, t.o.m. i duschen, om man inte använder elpatron i handdukstorken.Handdukstork för elpatron

Handdukstorkarna kan antingen vara drivna med elparton eller kopplade till det vanliga värmesystemet.

Om man inte ska använda den elektriska handdukstorken som värmekälla är det bra om att ha en timerfunktion på handdukstorken eftersom det kan spara mycket pengar.

Handdukstork i form av en pinne            Inspirerande elburen handdukstork            Svängbar handdukstork Dryson Flex U 5            Vattenburen- och elburen handdukstork från Toomec            Handdukstork med vatten och elanslutning Climb Dryson

Handdukstork med kombinerad vattenburen och elburen värmen

Man kan också ha både vattenburen och eldriven handdukstork vilket är en fördel då man under vintern använder den billigare uppvärmningen med vattenburen värme och på sommaren använder handdukstorken elpatronen då den vattenburna värmen är avstängd. På denna typ av handdukstork ska man ha en termostat på elpatronen vilket gör att den slår av när elementen är på.

Det är vanligt att använda handdukstorken som den enda värmekälla i badrummet och även om man inte har golvvärme så hjälper handdukstorkens värme att hålla våtrumsmattan eller klinkergolvet torrt.

Mer om Handdukstork

Leverantörer av inspirerande handdukstorkar

Det finns flera svenska leverantörer av riktigt bra handdukstorkar för den perfekta badrumsinspirationen.

När du väljer handdukstork ska du inte bara gå på det inspirerande utseendet på handdukstoren utan också hur praktisk en är. Om du ska ha handdukstorken vid en dusch där många duschar på morgonen är det stor fördel om varje del i handukstorken är individuellt svängbar. Detta för att då kommer varje handduk häng fritt och de torkar lättare.

Bra uttryck om torka

Här kommer det att presenteras något nytt roligt citat eller ordspråk om torka var 15:e dag.


Att tänka innan man talar är som att torka sig i röven innan man skiter.
Arne Anka